Autor Tema: Francuz &domaci hleb za pecanje  (Pročitano 1526 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Goran

• Mrenolovac
  • *
  • Van mreže Van mreže
Francuz &domaci hleb za pecanje
« poslato: 27 Januar 2011, 20:51:46 »

Nekada jedini hleb za pecanje. U prvo vreme kad se pojavi bio super. Zatim je kvalitet padao i padao. Sad ga je istisnuo domaci hleb za pecanje.
Francuz je skup samo na 2 vekne koje su oko 500-600din.
Da li je bolji francuz ili gori ?

Sačuvana

Napadač

• Štukolovac
  • *
  • Van mreže Van mreže
  • Total fishing
Odg: Francuz &domaci hleb za pecanje
« Odgovor #1 poslato: 27 Januar 2011, 21:03:13 »

Ja sam prošle godine pecao i na jedan i na drugi, i po mojim iskustvima i kako je riba uzimala, nema apsolutno nikakve razlike smiley018 Sem u ceni naravno, i zato sam za domaći proizvod smiley010

A "Francuzu" je zaista opadao kvalitet, ne u smislu sastava, već sam poslednjih godina često naletao da vekne budu malte ne načisto šuplje unutra, što ranijih godina nije bio slučaj smiley021 Pa se zato pitam, da li je to sada zaista pravi "Francuz", ili to neko kod nas "mesi hleb" smiley013
Sačuvana

Vlada Tadic

• Mladičar
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #2 poslato: 27 Januar 2011, 21:35:21 »

Ja mislim da je tu bilo svega. Nasi stampali foliju i pakovali. Dok je valjao to je bio Francuz posle je krenulo pola pola mesanje fals itd..
Ovaj nas sad domaci nije los. Prednost hleba za pecanje od obicnog je zimi najizrazenija. Prsti zaledjeni a treba namestati mrvu. Mozes ga i farbati, dodavati mirise itd....
Mada skobo nekad bolje jede obican hleb ne znam zasto ali je tako.....ja sa obicnim hlebom nikad ne znam da li je spao ili je jos uvek na udici
Sačuvana

Napadač

• Štukolovac
  • *
  • Van mreže Van mreže
  • Total fishing
« Odgovor #3 poslato: 27 Januar 2011, 22:23:50 »

ja sa obicnim hlebom nikad ne znam da li je spao ili je jos uvek na udici

Pre zabacivanja pogledaj udicu smiley002
Sačuvana

brus

• Moderator
  • Somdžija
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #4 poslato: 27 Januar 2011, 22:57:35 »

Jedina prednost 'francuza' je u tome što se može bojiti i aromatizovati. Ostalo je zato što smo lenji pa nas mrzi da stalno stavljamo nove hlebne pahuljice na udicu.
 Iz principa koristim domaći 'ribolovni hleb'. Kupujem domaće. A i ovaj 'francuz' je isti q... (domaći) samo u drugom pakovanju.
 Inače original 'francuz' košta daleko više i daleko je kvalitetniji + sto ga ima već obojenog (crveni, zeleni, žuti) i u aromama (blood worm, anis, vanila).
Sačuvana

grasshopper

• Klenaroš
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #5 poslato: 28 Januar 2011, 04:24:27 »

Jel to cuveni angel? ja nikad nisam pecao na te stvarke,domaci lebac,ako skobo oce da masti brke je super,mnogo je brale dati 600 din za hleb... smiley008
Sačuvana

Vlada Tadic

• Mladičar
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #6 poslato: 28 Januar 2011, 10:39:32 »

Pa napeca se covek sa dve vekne grasshopper. Odprilike ide kriska na pecanje ako bas radi riba 2 je dovoljno. Tako da dva paketa cela sezona.
Sto kad saberes dodje jeftinije vestacki hleb od domaceg  smiley017
Koliko sam video i domaci hleb za pecanje ima aromatizovan i obojen, ne znam Brus da li si video ?
Sačuvana

brus

• Moderator
  • Somdžija
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #7 poslato: 28 Januar 2011, 11:44:47 »

Video sam Vlado. Ja licno ne koristim "ribolovni hleb". Pecam na obican jer tako najbolje prihranjujem ribu. Svaki zabac, nova hlebna pahuljica. Tako skobalj, koji jede pahuljice koje namerno cimanjem na kraju voznje skinem sa udice, postaje manje oprezan.
Sačuvana

Grobar_sa_Drine

• Skobaljaš
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #8 poslato: 28 Januar 2011, 12:03:56 »

Ja sam ove godine prvi put probao pecati škobalja na Angel, iskren da budem jedina njegova prednost koju sam ja uvideo je što duže stoji na udici, domaći hleb je domaći hleb.  smiley003
Sačuvana

Napadač

• Štukolovac
  • *
  • Van mreže Van mreže
  • Total fishing
« Odgovor #9 poslato: 28 Januar 2011, 13:01:06 »

Nije to mala prednost smiley018 Manje vremena trošimo na nameštanje hleba, samim tim više puta "provozamo" plovak, što nam omogućava i veće šanse za (brojniji) ulov smiley020
Sačuvana

brus

• Moderator
  • Somdžija
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #10 poslato: 28 Januar 2011, 13:15:49 »

Al' obicnim hlebom konstantno prihranjujeno mesto. Uvek postoji "pro et kontra".
 Sto se mene tice bolje jedna prava voznja nego 10 ofrlje.
Sačuvana

Napadač

• Štukolovac
  • *
  • Van mreže Van mreže
  • Total fishing
« Odgovor #11 poslato: 28 Januar 2011, 14:41:34 »

Pa prava "vožnja" je (valjda) i sa "Francuzom", ne vidim u čemu je razlika ... a prihrana, normalno, ide sa "običnim" hlebom, inače bi bilo malo preskupo sa "Francuzom" smiley002
Sačuvana

brus

• Moderator
  • Somdžija
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #12 poslato: 28 Januar 2011, 14:59:13 »

Nisam ni mislio na primamu 'francuzem'.
 Obican hleb otpada sa udice i tako dodatno prihranjuje skobalja.
Sačuvana

Shkobalj

• Član Administracije
  • Štukolovac
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #13 poslato: 28 Januar 2011, 15:17:06 »

Stojim iza toga da je obicna mrva bolja od angela.  smiley017 Sto puta mi se desavalo, nabacam kugle sa hlebom, stavim angel na udicu i ni uzimanje nemam, cim promenim i stavim mrvu, eto ribe.
Sačuvana
Zasto ne lovis ribu? Izgleda velika ludost, sto i jest, ali postane najveca strast. I brani covjeka od njegovih ludosti. Svijet se moze rusiti, a ti ces, nepomican, buljiti u vodu. Najveca mudrost u zivotu je da covjek pronadje pravu ludost.

Napadač

• Štukolovac
  • *
  • Van mreže Van mreže
  • Total fishing
« Odgovor #14 poslato: 28 Januar 2011, 16:26:15 »

Nisam ni mislio na primamu 'francuzem'.

Šalio sam se(nisi valjda pomislio da sam ozbiljan), vidiš da sam stavio smiley002
Sačuvana

brus

• Moderator
  • Somdžija
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #15 poslato: 28 Januar 2011, 16:59:34 »

Naravno da sam shvatio poruku  smiley002 .  Ipak ako već moram da biram između domaćeg "ribolovnog hleba" i domaćeg  smiley013 "francuza" biram ovaj koji je zasigurno domaći  smiley013
Sačuvana

orkafoto

• Skobaljaš
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #16 poslato: 28 Januar 2011, 18:06:42 »

Najbolji veštački hleb je bio Sensasov (okrugli kao malo pakovanje salame) a danas se na tržištu može naći više različitih u zavisnosti od proizvodjača.
Trenutno je hit bosanska šaja koja se pokazala dosta dobrom jer je poprilično žilava i teško spada sa udice, brzo se sprema za korišćenje ali joj je mana što se ne može tako lako izvući tanja nit nego se mora kidati parče pa nabadati par puta.
Koristim ga u svim vremenski uslovima i na svim vodama a izuzetan je kada su rečni tokovi brži ( daleki izbačaji i duga vožnja) i kada su tempereture vazduha jako niske (smrznuti prsti).
Cena je oko 300 din. i pokriva celu sezonu.

Što se tiče običnog hleba, njega najviše koristim kada skobalj intezivno jede (odmah do mamaca tj.flašice) i kada se plovak ne vodi dugo, jer se tada pahulja ponaša prirodnije a i velike količine hlebnih mrva se odvaja od mamca što ga čini manje sumnjivim.

P.S.

Sve ima svoje prednosti i mane ali na svaku vodu obavezno nosim i svež a i veštački hleb, pa u toku pecanja eksperimentišem. smiley020
Sačuvana
Ako si čitav dan aktivan kao pčela,
radiš kao konj i na kraju dana umoran si kao pas,
porazgovaraj s veterinarom,
postoji mogućnost da si MAGARAC!

Grobar_sa_Drine

• Skobaljaš
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #17 poslato: 28 Januar 2011, 20:20:02 »

Stojim iza toga da je obicna mrva bolja od angela.  smiley017 Sto puta mi se desavalo, nabacam kugle sa hlebom, stavim angel na udicu i ni uzimanje nemam, cim promenim i stavim mrvu, eto ribe.
Nije "sto" puta ali upravo to mi se desilo prvi put kada sam probao angel, pa sam brzo izgubio poverenje u "Francuza". smiley013
Sačuvana

drasko bp

• Mrenolovac
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #18 poslato: 26 Mart 2011, 09:56:16 »

Domaci hljeb od mljevenog psenicnom brasna/crni/pokazao se kao dobar mamac za skobalja.Probajte i uzivajte u ribolovu.
Sačuvana

Vlada Tadic

• Mladičar
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #19 poslato: 26 Mart 2011, 11:36:44 »

To kad hoce hleb ali uskoro dolazi leto kad ga nece ni da pogleda
Sačuvana

Rijeka Drina List Ribolov Musicar Varalicar.rs