Naravno Dicki da je dozvoljeno zasto ne bih bilo ??
Neka udruzenja brane 2 udice zbog grabuljanja ali onaj ko hoce da grabulja moze i sa jednom.
Inace pravilno pecanje na travu svodi slucajno kacanje na minimum. Na travu se peca uvek dosta plice nego syo jeste dubina. Znaci otprilike neki srednji deo. Ja sam ploticu ne retko pecao na 50cm i ako je dubina 2m.
Dok skobalj voli da mu je trava uvek bliza dnu. Koriste su dugi udicnjaci nekad i po 40-50cm. Samo zato da bih se trava sto prirodnije ponasala u vodi.
Klodofora voli jaku i cistu vodu. Moguce je naci i po obliznjim potocima. A najcesce se i bere bas u potocima dok je u Drini jedino moguce po minimalnom vodostaju.
Boja i staros igra veliku ulogu. Nekada jede mladu ali ima dana kad kupi bolje stariju travu.
Travu treba pazljivo brati sa kamena da se ne izlome niti. Obicno na mestu gde zalepljena na kamen ima crnu mrljicu nesto poput korena. Odmah tu se otkida stavlja u vlaznu krpu i bez savijanja i lomljenja krpe koristi za ribolov.
Ne mora se svaki dan brati moze se nabrati i drzati u vlaznoj krpi u frizideru par dana.
Ja sam stavljao i u zamrzivac ali jako lose podnosi kad se zaledi.
Veoma lako puca kad se odledi i spada sa udice. Sad je naberem pa je prvo osusim pa tek onda zaledim.
Nije ni to idealno resenje ali zimi nema nikakve pa je dobra bilo koja.
Evo i slicice kako izgleda upravo nabrana trava