Autor Tema: Kada bolje radi?  (Pročitano 718 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

MOKI

• Štukolovac
  • *
  • Van mreže Van mreže
Kada bolje radi?
« poslato: 21 April 2010, 22:38:31 »

Voleo bih da sam sebi razjasnim nešto ali nemogu. U neko davnije vreme.  nije mi padalo na pamet da se petljam sa kozijim bradama i pilkerima (na to kod mene najbolje radi) i da ga jurim a bilo je i nelogično jer smo imali mnogo, mnogo smuđa. Međutim promenilo se sve što smo nekada imali dovoljno sada imamo manje.Jedino je bucov ostao jer ga niko nije znao uhvatiti! Kad se vidi da raubuje svi bacaju, ubiju se od bacanja i retko ko uhvati.Desilo se jednom u oktobru, kad niko i ne pomišlja da ga ovde lovi jer ne raubuje, da su trojica na jednoj krivini ispod Aleksinca jedva izašli na obalu od težine ulova! Nigde rauba, na reci tajac a oni hvataju.Mislim da su bile čikade. Pišem ovo da bi mi neko objasnio iskustva sa Drine a vidim da Vlada lovi i kad nije leto i kad nema rauba.Lovi li se on tako uspešno i u hladnije doba godine?
Sačuvana

hucho marko

• Administrator
  • Mladičar
  • *
  • Van mreže Van mreže
  • r
Odg: Kada bolje radi?
« Odgovor #1 poslato: 23 Maj 2010, 13:09:36 »

Da ja ga cesto dobijam dok pecam klena pogotovu na varalice od 6-7 cm.A jos cesce na spirolino kad bacam sa plaze na drugu kamenitu obalu ,na prvi desetak metara dobijam klena a na sredini vode neretko bude bucov i to u medjusloju.
Sačuvana
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina

Vlada Tadic

• Mladičar
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #2 poslato: 23 Maj 2010, 13:35:47 »

Bucko lovi u srednjom sloju i na dnu veoma cesto. Bitno je samo locirati ribu. A to je veoma tesko i vecinom slucajno.
Kad ga nagazis na glavinjaru umes da se uneredis koliko ulovis a sutredan da nemas ni udarca.
Sačuvana

MOKI

• Štukolovac
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #3 poslato: 23 Maj 2010, 14:42:39 »

Zbog čega je Vlado teško locirati bucka? Ja sam imao prilike da na J.Moravi samo gledam raubove jer se jako teško lovi. Imao sam ulova na kozju bradu, to je kod nas i jedina lovna varalica ali nije to ono pravo samim tim i što ga nema jer oni mali ne mogu da porastu od mreža. Od kako pecam na Savi i Drini ja sam imao nekoliko ulova koje  na Moravi mogu samo da se zamisle.Ali isto na raub ili posle rauba.Probao sam glavinjare kad nema rauba ali ništa.....Gde grešim ako uopšte grešim? smiley023
Sačuvana

Vlada Tadic

• Mladičar
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #4 poslato: 23 Maj 2010, 23:27:52 »

Kad raubuje na povrsini tesko gadja glavinjaru. Suvise krupno radi za njegov ukus. A mislim da bucko nije cest gost u mrezama bar sam tako uvideo na Drini. Uleti po neki ali....ipak je redak. Glavinjara je druze za dno zato je tesko locirati bucka gde lovi na dnu. Ne retko sam nalazio male mrenice u bucku a mrenica ne voli bas povrsinu. Obicno dodje ko koleteralna steta dok jurimo soma.
Sačuvana

MOKI

• Štukolovac
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #5 poslato: 24 Maj 2010, 22:45:02 »

Mislim da je to što si napisao korisno, mislim na otvaranje želuca ribe.To ja redovno radim ali rekoh, bacam, bacam pa ispadne napamet.
Sačuvana

britka.sablja

• Skobaljaš
  • *
  • Van mreže Van mreže
  • univerzalac
« Odgovor #6 poslato: 25 Maj 2010, 09:50:51 »

ja ciljano lovim bucka samo kada je vodostaj Drine veoma nizak i to samo na jakim prelivima gdje voda iz plitke prelazi u duboku , a talasi pjene . Takva mjesta obozavam nazalost nema ih puno i poprilicno su udaljena jedna od drugog. Raub nikada ne cekam i u 90 % slucajeva riba i ne pokaze svoje prisustvo , a najcesce uzima u prvih par zabacaja . Raub koji napravi prilikom uzimanja varalice se ne zaboravlja , na zalost nisam nikada uhvatio veceg od 6 kg , a tog nisam slikao. Par puta sam kacio bas velikog ali nisam uspjevao da izvucem na obalu . Krivac za to su lose standardne trokuke na varalici . Desi se da ni jedan krak ne ostane isti svi se pokrive ili isprave. Lovim na uobicajene varalice za bucova , a posebno volim POTU jer je naoruzan sa dvije trokuke, malog tijela  , a velike tezine . Znaci daleko se baca , mada ako nemam potrebe za dalekim izbacajima veoma rado koristim voblere povrsince do 8 cm u nekom prirodnom dekoru.Naime htjeo sam da kazem po mom misljenju on najbolje radi na niskim vodostajima , sto nizi to bolji . Posto ga ja samo lovim pri povrsini nikada u dubljim slojevima .
Sačuvana

Rijeka Drina List Ribolov Musicar Varalicar.rs