ja ciljano lovim bucka samo kada je vodostaj Drine veoma nizak i to samo na jakim prelivima gdje voda iz plitke prelazi u duboku , a talasi pjene . Takva mjesta obozavam nazalost nema ih puno i poprilicno su udaljena jedna od drugog. Raub nikada ne cekam i u 90 % slucajeva riba i ne pokaze svoje prisustvo , a najcesce uzima u prvih par zabacaja . Raub koji napravi prilikom uzimanja varalice se ne zaboravlja , na zalost nisam nikada uhvatio veceg od 6 kg , a tog nisam slikao. Par puta sam kacio bas velikog ali nisam uspjevao da izvucem na obalu . Krivac za to su lose standardne trokuke na varalici . Desi se da ni jedan krak ne ostane isti svi se pokrive ili isprave. Lovim na uobicajene varalice za bucova , a posebno volim POTU jer je naoruzan sa dvije trokuke, malog tijela , a velike tezine . Znaci daleko se baca , mada ako nemam potrebe za dalekim izbacajima veoma rado koristim voblere povrsince do 8 cm u nekom prirodnom dekoru.Naime htjeo sam da kazem po mom misljenju on najbolje radi na niskim vodostajima , sto nizi to bolji . Posto ga ja samo lovim pri povrsini nikada u dubljim slojevima .