Ovako.clan sam na jedan americki forum od 5maja 2009 godine.A taj forum postoji od 2001 koliko se secam.Pravila za clanove su vrlo jednostavna:strogo zabranjeno ama bilo kakvih linkova(o komercijalnim necu ni da pisem,nema sanse BAN dozivotni odmah) na forum,strogo zabranjeno napisati IME nekog drugog foruma.strogo zabranjeno vredjanje clana foruma,bez razlike koliko drugaciji stav imao.Skretanje sa teme dozvoljeno,cesto se praktikuje,ali to su konstruktivni postovi sa znacenjem,ne blabla.Do pre neki mesec nije isla nikakva reklama na taj forum,nikakva.Gazda pametan,postavio moderatore koje su vrhunski strucnjaci za deo foruma koji vode.ne mozes tamo samo lupetati bez veze,i ostati ziv .Sta mi je poenta,danas posle deset godina ima Zavidan broj clanova,kvalitetne teme i odgovore na teme.Bukvalno bukvar za ribolov,bilo koji i morski i slatkovodni i musicarenje i nautika i svasta...Slike ulova? Slobodno mogu biti obesene,krvave kakve god,samo da su u meri,da nije zabrana i nije veca kolicina od dozvoljene..
I sada pre nekoliko meseci Opa otvorio vrata za reklame i sponzore,a oni navalili ko na koncert od Cece,verujte mi na rec.Najverovatnije sada zaradjuje velike novce,JBG samo 50000 clanova je a tek koliko poseta ne mogu ni da zamislim.Niko nije lud da tu ne plati reklamu...cak i pretstavnici mnogih firma su clanovi kao od lamiglasa recimo.I kada ONI napisu post ,ispod teksta mora jos dodati: ''ja sam pretstavnik lamiglasa' ili ja sam trgovac koji prodaje to i to,da ljudi znaju ko sta i o cemu pise,jasno nam? Ima jos mnogo toga ali ne moram sve ,dosta je.
Zasto sam ovo pisao? Moj savet do vas,batalite te kao ''prijateljske forume'' nista dobro ne misle,a ine treba vam,ne dajte linkove da idu nikakve,osim You tube ,ako na snimak nije neka reklama(to sam zaboravio da spomenem) ne dajte da se pisu bez veze postove samo da se broje ....blabala a nista korisno! To je posao moderatora,da procene tezinu,kvalitet svakog posta,namere zasto je pisan...clanove ne mozes ''kupiti'' mozes privuci samo kvalitetnim temama(a time automatski i kvalitetni clanovi ) kvalitetnim postovima,bez skrivenog znacenja,I ja imam jos ponesto da naucim,nisam posisao sva pamet sveta,svestan sam sebe ,ali najveci broj clanova su pocetnici,mladi decki koji zele nesto korisno nauciti.Mladi decki nemaju svoje novce,da kupe saltige i japanske stapove...Mladi decki koji citaju i uce(ako ima sta naravno)Pokusao sam na neke forume da potegnem prave teme,recimo citaiti vodu,gde je kada kako riba.ali kvaziribolovci iz ko zna koji pobuda je odvedu u corsokak i jednostavno je neprijatno vise pisati.. A pogledajte,tek tuk neko pitanje? zasto ne pitaju? Stide se ,stide se verujte mi,stide se da pitaju najosnovnije stvari Misle da ako nemas stap i masinica koje kostaju 1500 eura nisi ribolovac!Apsurd,kamo ja da sada imam vremena,pecao bih germinom opet i upecao ,samo da idem koliko sam isao
Poenta mi neko ovde od Vas trosi svoje vreme i novce,treba onda i da zaradi

A i da nije to cilj.kvalitetan forum je onoliko koliko ima kvalitetnih clanova,iskrenih ribolovaca,bilo mladji bilo stari vukovi ne TRGOVACA .
Trgovacete Vi ,kada stvorite uslove za to
Sa nekoliko sam foruma otisao,zasto necu pisati,svugde razliciti razlozi.zao mi je, na svaki sam ostavio po nekoliko dobrih''nikova'' .Vremenom cu i ovde naci ,siguran sam ''ljudi moje sorte'' koliko cu vremena izdrzati ovde ne zavisi samo od mene ,vec od sve vas.....Ali na onaj americki cu biti dozivotan clan,bar dok mogu da citam i ponekad nesto napisem .Zato sto tamo te stite 50000 clanova ko jedan, jednostavno nema mesto nebulozama tipa ''vukao som camac 4 sata''