Autor Tema: struna i bucov  (Pročitano 1294 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

elcha

• Mrenolovac
  • *
  • Van mreže Van mreže
struna i bucov
« poslato: 27 Oktobar 2010, 18:58:34 »

kakva su vasa misljenja o lovu bucova strunom, kazu da struna svira kroz vodu i da mu to smeta, pa ga love s najlonom, koliko je to istina?
Sačuvana
Tko svoju želju zna zadovoljiti - pametan je. Tko ju zna obuzdati - mudar je.

SREMAC

• Skobaljaš
  • *
  • Van mreže Van mreže
Odg: struna i bucov
« Odgovor #1 poslato: 27 Oktobar 2010, 19:43:05 »

Po meni je realnije da bucov vidi strunu u vodi nego da ona svira  smiley013

Inače uvek preferiram predvez od najlona ( 50-ak cm ) na struni i to rešava problem, mada kada je voda mutnija ili ustalasana idem direktno sa strunom ( mrzi me da vezujem predvez  smiley003 )
Sačuvana

ribolovac

• Mrenolovac
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #2 poslato: 28 Oktobar 2010, 00:11:36 »

Ja mislim da na Dunavu nema sanse da vidi strunu i ni najlon....ne sigurno u ranu zoru i predvece....!!! Za drinu je druga prica skroz  smiley015
Sačuvana

Napadač

• Štukolovac
  • *
  • Van mreže Van mreže
  • Total fishing
« Odgovor #3 poslato: 28 Oktobar 2010, 00:18:15 »

Čisto sumnjam da i na Drini vidi strunu,kad je u lovu gleda on druge stvari smiley015
Sačuvana

SREMAC

• Skobaljaš
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #4 poslato: 28 Oktobar 2010, 11:39:34 »

U prolećnom cugu kada je gladan i kada negleda puno na šta se zaleće može i sama struna, ali u letnjim danima po bistroj vodi i kada je manje aktivan predvez stavljam obavezno, jer dešavalo mi se da lovim strunom i ništa ne ulovim dok pored mene ljudi sa najlonom dobijaju, onda stavim predvez i bude OK.
Sačuvana

tommylee

• Član Administracije
  • Mladičar
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #5 poslato: 28 Oktobar 2010, 14:31:36 »

S proljeća mi je uzimao strunu i na njoj sajlicu za štuku.Bitnije je ubosti kada ja gladan i kreće u lov.A kada mrljavi nećeš ga dobiti ni na najlon.
Sačuvana
Prvi mušičar u Zvorniku

Napadač

• Štukolovac
  • *
  • Van mreže Van mreže
  • Total fishing
« Odgovor #6 poslato: 28 Oktobar 2010, 16:00:09 »

Slažem se smiley017
Sačuvana

mmire5

• Član Administracije
  • Štukolovac
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #7 poslato: 20 Mart 2011, 20:58:10 »

Da li vidi ili ne ne znam, ali uvek kad idem na bucova na spulni je najlon. Mada hvatao sam ga i dok sam ganjao stuku, a tu je pored strune bila i sajla.
Sačuvana

shadow

• Klenaroš
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #8 poslato: 21 Mart 2011, 00:22:07 »

koliko se ja razumem osnovna prednost strune je jacina u odnosu na debljinu i mala istegljivost zbog bolje kontre,posto bucko i nije neki borac onda jacina i nema nekog znacaja,sa kontrom isto tako i nisam imao nekih problema jer bucko ima mekana usta,zbog ovoga je najlon moj izbor kada je bucko u pitanju i to 0,20ili najdeblja0,25,sa ovom 0,25 tvrdim da ni najveci bucko nema sansi,neznam tacno dali vidi strunu ali necu da rizikujem jer za strunu nema razloga a mislim da se najlonom postizu i dalji izbacaji sto je u lovu na bucova bitno,pozdrav  smiley009
Sačuvana

markopetrovic

• Član Administracije
  • Štukolovac
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #9 poslato: 21 Mart 2011, 00:55:26 »

za dalji izbacaj imas niz raznoraznih faktora, tako da to nije merilo duzine izbacaja...... smiley005 na terenima gde se javlja i bucov, ima i soma, stuke...... tako da struna, sto je sigurno sigurno smiley002
Sačuvana

mmire5

• Član Administracije
  • Štukolovac
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #10 poslato: 21 Mart 2011, 08:59:25 »

Teren gde ga ja pecam javlja se iskljucivo bucko, a jos javlja se na samoj povrsini. Meni najlon nije zbog daljih izbacaja, nego mnogo vise bucova sam uhvatio dok sam pecao na najlon nego na strunu i imao mnogo vise napada.
Sačuvana

SREMAC

• Skobaljaš
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #11 poslato: 21 Mart 2011, 17:36:14 »

koliko se ja razumem osnovna prednost strune je jacina u odnosu na debljinu i mala istegljivost zbog bolje kontre,posto bucko i nije neki borac onda jacina i nema nekog znacaja,sa kontrom isto tako i nisam imao nekih problema jer bucko ima mekana usta,zbog ovoga je najlon moj izbor kada je bucko u pitanju i to 0,20ili najdeblja0,25,sa ovom 0,25 tvrdim da ni najveci bucko nema sansi,neznam tacno dali vidi strunu ali necu da rizikujem jer za strunu nema razloga a mislim da se najlonom postizu i dalji izbacaji sto je u lovu na bucova bitno,pozdrav  smiley009

Neznam kolega kako ovo da shvatim da nije neki borac, ali ja sam samo prošle sezone dobio par komada od oko 5 kg i nemogu se složiti da takvi bucovi nisu neki borci, možda su malo više " Fer " igrači jer retko vuku u granje ali da nisu neki borci to nemogu reći  smiley013
Sačuvana

shadow

• Klenaroš
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #12 poslato: 21 Mart 2011, 23:17:56 »

kad uporedimo bucka i neku mrenu ili sarana,soma,slozices se da je snaga na ovoj drugoj strani,osim bucova ni smudj nije neki borac generalno gledano,nadje se poneki komad da je zivahniji od drugih ali.....
Sačuvana

hucho marko

• Administrator
  • Mladičar
  • *
  • Van mreže Van mreže
  • r
« Odgovor #13 poslato: 21 Mart 2011, 23:21:21 »

Bucov nije neki uporan borac al je prilicno jak ,meni sem bucova nijedna druga riba nije usela da ispravi trokuke na varalici i to pri udarcu smiley017 ,a razlog je struna i dotegnuta kocnica .
A u poredjenju sa smudjem bucov je po meni sampion snage i borbenosti  smiley017
Sačuvana
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina

Vlada Tadic

• Mladičar
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #14 poslato: 22 Mart 2011, 14:55:55 »

Po meni bucko nema mekana usta, sta vise jako su zilava i mesnata. Dosta sam bucova prizemljio na strunu. Ne mislim da mu smeta struna. Postoje momenti bistre male vode i sporadicnog javljanja bucka na plazama ali tad je ne uhvatljiv i na najlon. Zato najvise volim sumrak i prirodne dekore.
Bucov je izuzetno oprezna i plasljiva riba tako da ga pre uplasi ribolovac nego struna.
Sto se tice borbenosti njegov prvi udarac na varku ume da bude jako silovit i zestok. Za sigurno najagresivnije napada varku. Krupni komadi umeju sa lakocom da isprave i 2 x strong udice. Obicnog ownera ume da ispegla kao kec na deset.
A mislim da je stuna ne zanemljiva pri lovu na dnu glavinjarama.
Sačuvana

tommylee

• Član Administracije
  • Mladičar
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #15 poslato: 22 Mart 2011, 22:08:31 »

Meni je na kasmasteru ownerku odvalio,u stvari jedan krak je bio otkinut.A udarci su bili siloviti i jaki! Pištala je mašina,struna je zakon!
Sačuvana
Prvi mušičar u Zvorniku

Vlada Tadic

• Mladičar
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #16 poslato: 22 Mart 2011, 22:21:52 »

Ja sam jos gore prosao jednom. Od siline udarca trkac mi je polomio kljun na Ito 110 i popeglao sve udice. A jedva da je bio preko 3kg, ima negde i slika na forumu da je ne trazim
Sačuvana

elcha

• Mrenolovac
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #17 poslato: 10 April 2011, 21:49:51 »

koja debljina strune je optimalna za bucova?
Sačuvana

Vlada Tadic

• Mladičar
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #18 poslato: 10 April 2011, 21:52:23 »

Zavisno od terena i velicine. ja koristim 20 lb ili 0,15mm
Sačuvana

elcha

• Mrenolovac
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #19 poslato: 10 April 2011, 21:55:08 »

da i ja sam kupio pp od 20 libri, pa reko da nisam malo pretjerao u debljini
Sačuvana

Rijeka Drina List Ribolov Musicar Varalicar.rs